TJEJRESA TILL SLOVENIEN 30APRIL-4MAJ 2020

Floden Ljubljanica i Ljubljana

Cykla, dricka vin, strosa, hav, berg och huvudstad… Allt tillsammans med sköna kvinnor och glada skratt!

Charmiga Piran

30 april

Vi börjar med att utforska huvudstaden Ljubljana. Den är bilfri, har fokus på fantastisk mat, caféer och coola områden. Här jämför man gärna sig med Berlin! Här sover vi i två nätter och får uppleva Valborgsmässoafton och första maj. Vi anländer på förmiddagen och efter att incheckning är avklarad ger vi oss ut på en guidad tur med provsmakning av några av Sloveniens specialiteter. Efter rundturen är kvällen fri för att provsmaka vin, kanske finns det något lokalt firande av Valborg. Vi välkomnar spontanitet!

1 maj

De flesta affärer är stängda, däremot så finns det ett härligt folkliv att njuta av. Vi promenerar, tar en kopp kaffe och upptäcker staden. Hotellet vi bor på är en bra bas att återvända till och en samlingspunkt för även lokalborna! Poolen på taket är troligen inte öppen men vi hoppas på sol och att vi kan sitta utomhus med näsan i vädret. Dagens måltider och vad vi hittar på tar vi tillsammans på plats!

2 maj

Nu är det dags att cykla (elcykel) i området Karst som är ett unikt landskap med vingårdar, grottor, lufttorkad skinka, ostar och småskalighet. Vi övernattar på en enkel lantgård och får uppleva Slovensk gästfrihet! 

3 maj

Skocjanska grottan

Vi vaknar utvilade i vår lilla by och ger oss av mot medelhavet. Men innan vi är vid kusten ska vi först besöka den spännande grottan Skocjanska jama. Det är här vi på riktigt förstår effekten av naturlandskapet. Målet för dagen är den charmiga lilla orten Piran. Här avslutar vi vår sista natt genom att njuta av hav, gränder och vem vet – kanske första doppet i havet? I närliggande orten Portoroz finns det spa & casino och jetsetliv för den som vill! För trettio år sedan var det här jag gjorde mina första år som reseledare. Som ni förstår är en del av mitt hjärta här och jag hoppas att ni vill följa med mig med nya ögon!

4 maj

Snart är det dags att säga på återseende och vi har en gemensam buss tillbaka till flygplatsen.

Dobrodošli – välkommen att följa med!

Cirkapris 8900kr per person

Minst 11 deltagare:

Då ingår:

Boende i del av dubbelrum, transfer t/r flygplats – hotell, guidad tur i Ljubljana med provsmakning, cykeltur med lunch och middag på lantgård, transport till och från Piran

Tillkommer: Flyg från ca 1700kr, två middagar, tre lunch, försäkringar och övrigt inte omnämnt. Enkelrum är på förfrågan och kan inte garanteras.

Din bokning behöver jag senast 1 december.

Med reservation för förändringar i programmet

Dela med dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *