FN kvinnor till Libanon 18-24 april 2019

Tjejresa för kvinnor som gjort FN-tjänst – 18-24 april 2019

Nu är det dags att återse landet och skapa nya minnen! Tillsammans med kvinnor som gjort FN tjänst i Libanon pratar vi om våra erfarenheter, minns och får vandra på Minghi street! Större delen av resan upptäcker vi andra delar av Libanon och får se det nya Libanon växa fram.

Att resa i grupp med mig är att åka med nya vänner! Jag brukar säga att man är med så mycket eller lite man vill och att vi tillsammans gör resan till ett fint minne. Vi har alla olika tempo och behov och det måste vi lyssna på! Det finns inga måsten! Vill man hellre strosa på egen hand så gör man det, hittar man någon som är nyfiken på samma sak – härligt – upptäck tillsammans.

Preliminärt program

Torsdag 18 april
Ankomstdag. Transfer anpassat till din ankomsttid. Vi möts under kvällen för gemensam middag.

Fredag 19 april
Efter frukost möter vi vår lokalguide som visar oss Beiruts olika stadsdelar. Idag är det långfredag och vissa områden är stängda. Vi rör oss både till fots och med buss. Lunch äter vi på stående fot precis som så många Beirutbor. Turen är en heldagstur. Till kvällen är det middag på egen hand.

Lördag 20 april
Efter frukost så åker vi norrut och besöker tillsammans med vår guide några av Libanons världsarv. I Byblos trampar vi på gator i staden som är en av världens äldsta och i Jeito Grotto vandrar vi i naturens underverk. Lunch i Byblos på egen hand. Vi är hemma under sen eftermiddag och middag är på egen hand.

Söndag 21 april
Efter frukost så åker vi söderut. Vi gör ett stopp i Saida, halvvägs till Tyr. Här finns en av Libanons få souker och vi förvillar oss bland gränderna och äter en härlig lunch innan vi far söderut. Vi är i Tyr under sen eftermiddag. Middag på egen hand.

Måndag 22 april
Efter frukost så njuter vi av Tyr på egen hand. Vandra runt i souken, titta till skräddaren, promenera utmed havet och njut av folklivet i hamnen. Tyr är en fin liten stad och njut av ett annat lugn än i Beirut. Har vi tur så är det badväder!

Tisdag 23 april
Idag är det dax att åka till Naqoura. Efter clearing till södra området ger vi oss av mot gamla Camp Carl Gustaf. Vi går utmed Minghi street,shoppar souvenirer, tar en dryck på taket på hotellet med utsikt över campen och pratar minnen. Vi är tillbaka i Tyr till lunch och vi är i Beirut under sen eftermiddag.

Onsdag 24 april
Fram till din avresa är dagen fri för egna upptäckter. Transfer anpassas till din avresa. Vill du förlänga din resa, prata med mig så hjälper jag dig!

Riktpris

11800 kr – 6 deltagare ( minsta antal för att resan ska genomföras)

I priset ingår:
Hotell 6 nätter inkl frukost i del av dubbelrum.
Transfer t/r flygplats hotell individuellt anpassat till din ankomst/avresa
Välkomstmiddag exkl dryck
Två heldagsutflykter med guide och buss exkl lunch
Inträde till Jeita Grotto
Transfer t/r Tyr med stopp i Saida inkl lunch
Transfer t/r Tyr-Naqoura
Clearence till södra Libanon

Tillkommer:

Flyg t/r Sverige- Libanon (LH kostar ca 3400kr)
Enkelrum kan inte garanteras och är på förfrågan, tillägg ca 3000 kr
Måltider – beroende på var man vill äta – från ca 50 kr för enkel snabbmat till 500 för finedining. Genomsnittspris för middag 300 kr. Drinkar ca 100 kr.
Taxi vid individuella restaurangbesök eller utflykter
Entréavgifter betalas på plats av den som vill följa med in
Försäkring och vaccination
Övrigt som inte är omnämnt.
Dricks till guide och chaufför ca 300 kr
Dricks vid måltider eller annan service

Dela med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *