Tjejresa till Beirut 26 april -1 maj 2019

Vänliga, coola, spännande Beirut och Libanon!

Libanon kom jag i kontakt med 1992 då jag gjorde FNtjänst. I år har jag varit tillbaka två gånger både privat och med grupp och det ger mersmak! Vad som gör ett land är människorna, här är man vänliga och man lever sida vid sida, både med turister och varandra.

Jag hoppas att du är nyfiken och vill följa med på en knapp vecka till Beirut, en gång Mellanösterns Paris. Kanske inte lika syndigt nu men oj vad många häftiga gallerier, designers, restauranger och uteställen det finns!

Att resa i grupp med mig är att åka med nya vänner! Jag brukar säga att man är med så mycket eller lite man vill och att vi tillsammans gör resan till ett fint minne. Vi har alla olika tempo och behov och det måste vi lyssna på! Det finns inga måsten! Vill man hellre strosa på egen hand så gör man det, hittar man någon som är nyfiken på samma sak – härligt – upptäck tillsammans. När jag skriver måltid på egen hand betyder det att du själv betalar, inte att du måste sitta ensam. Vi bestämmer i gruppen vem som vill följa med och var vi ska äta.

Preliminärt program

Fredag 26 april
Ankomstdag. Transfer anpassat till din ankomsttid. Vi möts under kvällen för gemensam middag, den är inräknad i priset men du betalar själv din dryck.

Lördag 27 april
Efter frukost möter vi vår lokalguide som visar oss Beiruts olika stadsdelar. Vi rör oss både till fots och med buss. Lunch äter vi på stående fot precis som så många Beirutbor och när vi är sugna på vätskepaus gör vi det. Turen är en heldagstur. Till kvällen är det middag på egen hand.

Söndag 28 april
Efter frukost så åker vi norrut och besöker tillsammans med vår guide några av Libanons världsarv. I Byblos trampar vi på gator i staden som är en av världens äldsta och i Jeito Grotto vandrar vi i naturens underverk. Lunch i Byblos på egen hand. Vi är hemma under sen eftermiddag och middag är på egen hand.

Måndag 29 april
Efter frukost så åker vi ca 1 timme söderut till staden Saida som jag förälskade mig i när jag var här senast. Den är genuin och har en av Libanons få souker, vi förvillar oss bland gränderna och äter en härlig lunch. Vi är hemma sen eftermiddag/tidig kväll. Middag på egen hand.

Tisdag 30 april
Idag njuter vi av Beirut på egen hand. Promenera är det bästa sättet att upptäcka en stad och Beirut må vara stort men i närområdet finns många spännande gator att vandra. Den långa cornichen inbjuder till promenad utmed havet. Vill du sola så finns det både allmänna stränder som privat klubbar! Vår sista kväll tillsammans är ur egen ficka men såklart kommer vi gemensamt fram till var vi äter!

Onsdag 1 maj
Fram till din avresa är dagen fri för egna upptäckter. Transfer anpassas till din avresa. Vill du förlänga din resa, prata med mig så hjälper jag dig! Kanske är du badsugen och vill åka till gulliga Batroun ett par dagar?

Boende
Vårt hotell är centralt beläget med marinan och cornichen runt knuten. Hotellet är nyrenoverat för några år sedan. Varje rum har balkong ut mot trafikerad gata. Frukosten är enkel. Bra läge där man har lätt att ta sig till olika stadsdelar.

Riktpris

9100 kr – 6 deltagare ( minsta antal för att resan ska genomföras)
8100 kr – 8 deltagare
7800 kr – 10 deltagare

I priset ingår:
Hotell 5 nätter inkl frukost i del av dubbelrum.
Transfer t/r flygplats hotell individuellt anpassat till din ankomst/avresa
Välkomstmiddag exkl dryck
Två heldagsutflykter med guide och buss exkl lunch
En heldagsutflykt till Saida inkl lunch exkl dryck
Inträde till Jeita Grotto

Tillkommer:

Flyg t/r Sverige- Libanon (LH kostar ca 3400kr)du bokar själv din flygbiljett när minimiantal är uppfyllt för att resan ska genomföras.
Enkelrum kan inte garanteras och är på förfrågan, tillägg ca 2000 kr
Måltider – beroende på var man vill äta – från ca 50 kr för enkel snabbmat till 500 för finedining. Genomsnittspris för middag 300 kr. Drinkar ca 100 kr.
Taxi vid individuella restaurangbesök eller utflykter
Entréavgifter betalas på plats av den som vill följa med in
Försäkring och vaccination
Övrigt som inte är omnämnt.
Dricks till guide och chaufför ca 300 kr
Dricks vid måltider eller annan service

Dela med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *